Jyllandsserien herrernes opstart

29. september 2016 af Sussi Lem

Nu banker sæsonen helt for alvor på døren - vi indleder den hjemme i Sortebakkehallerne på søndag d. 2/10 kl. 16.30 mod Brønderslev.


Vores sæson startede dog allerede før sommerferien, hvor vi mødtes til en haltræning med et efterfølgende møde. Her præsenterede jeg mig selv og de ideer jeg har til vores spilkoncept. Vi havde en forventningsafstemning og vi fik drøftede løst og fast. Et af fokuspunkterne for begges vedkommende var at højne antallet af folk til træning, hvilken vi heldigvis er på rette vej med - dog med plads til forbedringer. Ellers prøver vi fra denne uge en helt ny ting; nemlig sammentræning med Aalestrups 3. division herrer. Første gang er i Aalestrup og herefter skifter vi til at være vært for en træning hver 14. dag. På denne måde kan vi få nogle mere spilrelevante træninger på et højere niveau. Lige nu er begge hold maks. 10-12 mand til træning, hvilket gør det svært at have forskellige kontra- og spiløvelser. Vi håber at vi gennem kreativ tankegang kan optimere træningen.
I træningslokalet har vi især knoklet hårdt på at implementere det stationære forsvar og –angrebspil; altså at få basen på plads. Jeg håber at vi sammen kan være et hold der gerne vil tage initiativet i kampene og at der bliver givet rum til at jeg kan reagere aktivt fra bænken ved f.eks. at bruge 7 mod 6 spil som en mere fast del af spilkonceptet.

Vi har spillet 3 træningskampe, som vi desværre alle har tabt. Vi har spillet mod Aalestrup og Løgstør, som begge spiller i 3. division - vi tabte begge kampe relativt klart. Men det er ikke nogen skam at tabe til et hold som er bedre på dagen. Vi fik dog bevist overfor os selv, at når vi holdte os til konceptet i begge ender af banen, så så det ganske fornuftigt ud - men begik vi den mindste fejl blev vi straffet promte!
Endvidere har vi været en tur i Fjerritslev for at møde Dianalunds Sjællandsserie herrer. Det var en scoringsfattig kamp, som vi burde have vundet. Men er man der ikke i 2 x 30 minutter som hold, vinder man bare ikke håndboldkampe…
Vi har også haft fornøjelsen af at være en tur i Arden for at spille lokalbrag i 1. runde af pokalturneringen. Heldigvis trak vi en 24-20 sejr i land efter en håndboldkamp som var præget af det sene spilletidspunkt torsdag aften og manglende indstilling fra vores side.
I den forgange weekend var vi en tur til Vejle Cup. Vi havde på forhånd aftalt, at lørdagen skulle foregå i håndboldens tegn og så skulle resten bruges socialt.
Vejles Jyllandsserie herrer blev besejret med 12 mål i en kamp hvor alle var 100 % til stede og tingene gik op i en højere enhed. Der blev også tid til at spille med lidt alternative opstillinger og 5-1 forsvar blev også afprøvet tilfredsstillende, selvom vi ikke rigtigt har trænet det endnu.
Den anden kamp om lørdag blev et sikkert 7 måls nederlag til Gives Serie 1 herrer. Men deres hold er dog så godt, at jeg tror at de snart er at finde som divisionshold - så ingen skam at tabe til bedre hold. Dog fik vi, i en god periode, drillet dem meget med vores 7 mod 6 spil.
Det sidste arrangement, som vi har haft på tapetet i vores opstart, var vores Teambuilding dag. Jeg synes at denne dag var en dundrende succes! Det blev til ca. 30 km gang/løb, hvor der var indlagt forskellige øvelser og konkurrencer som blev løst til UG. Folk gav den virkelig gas og tog det seriøst. Dagen blev afsluttet med evaluering af dagen samt fælles grill-hygge og masser af socialt samvær.

Som nævnt tidligere starter sæsonen for alvor i den kommende weekend - og alt det vi har knoklet med i træningslokalet og i træningskampene skulle gerne vise sin effekt. Vi er fuldt ud klar over at vi kun er i starten af en proces, og at vi har meget at arbejde videre med. Vi kan stadig forbedre os, men jeg er meget fortrøstningsfuld på holdets vegne og jeg tror på vi sammen kan ”skrue” en god turnering sammen.

 

Som udgangspunkt har vi ikke som sådan et mål for sæsonen, udover vi som hold har et koncept i begge ender af banen, som vi skal spille ud fra, og hvor de enkeltes spilleres forcer skal udnyttes til fulde. I mine øjne er der meget uforløst potentiale i holdet, som jeg håber at vi sammen kan grave frem - og så må tiden vise hvor langt vi kan nå. Vigtigst af alt, så må vi ikke lade os bremse alt for meget af vores værste modstander - nemlig os selv!

Vi håber på at mange kommer i hallen på søndag kl. 16.30.

På vegne af JSH
Klaus Westergaard, træner

Læs også:
Konstituering af bestyrelsen
Generalforsamling 2021
Generalforsamling 2020
Årets første hjemmestævne
Generalforsamling SHK 5.april 2019 kl. 18.00